Mobility Car Lease: “Trots dat we ons proces zo strak voor elkaar hebben”

Mobility Car Lease is een ambitieuze leasemaatschappij die hard aan de weg timmert. Vanuit Dordrecht bedienen ze opdrachtgevers op een manier waarbij ondernemerschap en maatwerk voorop staat. Met als motto “The Friendly Lease Company” bedienen ze vele honderden opdrachtgevers. Zowel in de drechtsteden als ver daarbuiten.

Enkele jaren geleden kwam Mobility Car Lease terecht bij Van Leeuwen voor het rijklaar maken van een aantal auto’s: een poging om te ontdekken wat Van Leeuwen in huis had. Inmiddels verzorgt van Leeuwen het afleverklaar maken van alle auto’s die door de leasemaatschappij de weg op worden gestuurd, verzorgt het inspecties na afloop van de lease en maakt van Leeuwen auto’s showroomklaar. Een partnership wat vanuit beide kanten werkt.

Frank van Leeuwen: “Het partnership met Mobility Car Lease is een win-win situatie puur sang. Wekelijks krijgen we auto’s van Mobility Car Lease geleverd die we showroomklaar- of afleverklaar maken. Dat gaat op een manier waar wij als van Leeuwen ons heel prettig bij voelen: menselijk, met gezond verstand en beide benen op de grond”.

Mobility Car Lease over de samenwerking

Over deze samenwerking en het succes van Mobility Car Lease gingen we in gesprek met Jesse Tieleman, Commercieel directeur bij Mobility Car Lease. In het gesprek komt al snel naar voren dat het voor leasemaatschappijen geen gemakkelijke tijd is. Toch weet Mobility Car Lease continu te blijven groeien. “Als Leasemaatschappij is het in deze tijd niet gemakkelijk om aan auto’s te komen. Toch lukt het ons om continu aan courante auto’s te komen en deze snel in te zetten. Dat komt o.a. door het netwerk wat mijn collega’s in de afgelopen 20 jaar hebben opgebouwd. Daar plukken we nu de vruchten van.” aldus Tieleman.

Van Leeuwen Showroomklaar Maken Auto's Volkswagen Golf Mobility Car Lease Showroom

Samenwerking

Ook is Tieleman zeer te spreken over de samenwerking met van Leeuwen: “Toen we de samenwerking begonnen heeft Frank bij ons kenbaar gemaakt dat het zijn streven is om binnen 5 dagen nadat wij de auto aanmelden de auto terug af te leveren. De praktijk heeft ons geleerd dat het ook altijd lukt. Wat maakt dat het proces van showroomklaar- en afleverklaar maken van auto’s voor ons voorspelbaar en betrouwbaar is. Hij is daarmee het verlengstuk van Mobility Car Lease”.

Dat die samenwerking verder gaat dan het standaard poetsen en wassen van auto’s blijkt wel wanneer ik verder praat met Jesse over de samenwerking: “Het gebeurt natuurlijk ook wel eens dat wij auto’s terugkrijgen met schade. Wat er ook met de auto aan de hand is, het is niet te gek voor Frank. Datzelfde geldt wanneer er meer moet gebeuren zoals bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt. Van Leeuwen is geen dealer, maar ze zorgen er wel voor dat het allemaal voor elkaar komt.”

Menselijk en wendbaar

In het laatste deel van het gesprek kom ik met Jesse Tieleman te praten over Mobility Car Lease zelf. Dan blijkt dat het succes van Mobility Car Lease grotendeels te wijten valt aan het maken van de keuze voor menselijkheid en maatwerk: “Als je kijkt naar de grote partijen in de markt dan ontdek je vrij snel dat het gestandaardiseerd is. Dit is het product, daarmee zal je het moeten doen. Bij ons is dat een stuk menselijker. We gaan in gesprek met onze opdrachtgevers over hetgeen ze echt willen.”

Dat de organisatie zich door het maken van duidelijke keuzes echt weet te onderscheiden blijkt wel wanneer ik ter afsluiting van het gesprek Jesse een voorbeeld ontlok. “Recentelijk kwam er een opdrachtgever binnen om gewoon even een bak koffie te doen. Hij zag de nieuwe Audi Q4 en sprak direct zijn enthousiasme uit. Nog geen uur later hadden we het papierwerk geregeld en reed hij met die auto naar zijn volgende afspraak. Dat soort situaties komen hier geregeld voor, het maakt ons echt anders”.