Bespaar alle onnodige kosten aan het einde van uw autoleasecontract

Kosten? Welke kosten? Aan het einde van uw leasetermijn levert u de auto weer in bij de leasemaatschappij. Dan wordt volgens het protocol een zogeheten Einde Lease Inspectie uitgevoerd. Deze inspectie brengt vooral veel schade toe aan uw portemonnee, omdat dit nu juist het onderdeel is waar door de leasemaatschappijen het meest wordt verdiend.

Leasemaatschappijen gaan daar zelfs erg ver in. Het maakt hierbij niet uit of uw contract is gebaseerd op zakelijk financial lease (zoals bijvoorbeeld een Rabobank lease auto) of private lease (zoals een ANWB leaseauto). De Einde Lease Inspectie wordt meestal gedaan door externe inspecteurs. Zij controleren uw auto bij de inname op heel veel dingen. Zelfs hele kleine dingen, waarvan u niet zou verwachten dat ze u extra kosten opleveren. De hele auto wordt in een speciaal daarvoor ingerichte hal onder een microscoop gelegd, zodat zelfs minuscule ‘schade’ bloot komt te liggen.

Schade auto

Schade is meer dan een deuk of kras. Alleen al wat de lak betreft, wordt bijvoorbeeld gelet op zaken als ingebrande vogelpoep, insecten en boomhars. Maar ook in het interieur wordt intensief gezocht naar vlekken en krassen. De herstelkosten hiervan zijn uiteindelijk fors en natuurlijk allemaal voor uw eigen rekening.

Factuur van een leasemaatschappij. Naheffing en hoge kosten bij beëindiging van het lease contract

Lease auto verzekering

Wat de meeste mensen niet weten, is dat ieder deukje, krasje of vlekje als een aparte schade wordt berekend in de naheffing. Heeft u een krasje en deukje in dezelfde bumper? Dan heeft u al twee aparte schades op de naheffing staan. Vinden ze dan nog een restje vogelpoep op het dak en een vlekje in uw stoel, staat de teller al op vier. Het eigen risico van deze lease auto verzekering werkt niet hetzelfde als bijvoorbeeld uw zorgverzekering. De hoogte van het eigen risico verschilt per maatschappij, maar is gemiddeld € 150,- per schade!

Wat betekent dat voor mij?

Leasemaatschappijen spelen hier dus slim op in, door ieder kleinigheidje als een aparte schade te rekenen. Zo kunnen uw persoonlijke kosten in de naheffing uiteindelijk behoorlijk oplopen! Voor u het weet krijgt u een rekening van € 1500,- gepresenteerd! Leaserijders zijn nu eenmaal verplicht om de leaseauto schoon en schadevrij in te leveren aan het einde van het contract. Gelukkig kan Van Leeuwen u hiermee helpen!

Wat doet Van Leeuwen met de Einde Lease Inspectie?

Simpel: Van Leeuwen voorkomt de naheffing van de leasemaatschappij. Wij weten namelijk precies waar men op let bij de Einde Lease Inspectie. Voor een vast bedrag van € 25,- onderzoeken wij uw leaseauto volgens deze richtlijnen. Op basis van onze bevindingen maken wij een geheel vrijblijvende offerte op, met daarin een gedetailleerde beschrijving van de aandachtspunten. Wanneer u besluit dat wij u verder mogen helpen met het voorkomen van de naheffing, worden de kosten van het vooronderzoek natuurlijk gewoon verrekend in de factuur.

Een medewerker van Van Leeuwen doet de Einde Lease Inspectie voor een klant en voorkomt een naheffing

Wat is mijn garantie wat betreft de naheffing?

Van Leeuwen heeft de expertise in huis om schade aan uw leaseauto te herkennen en vakkundig te herstellen. Wij garanderen hiermee dat een naheffing van uw leasemaatschappij volledig wordt voorkomen. Sterker nog: ontvangt u ondanks onze service alsnog een naheffing, zullen wij deze zonder moeite voor u voldoen!

Dus loopt uw leasecontract – zowel voor private lease of een zakelijke auto financiering – ten einde? Kom eerst even langs bij Van Leeuwen en zorg dat u niet voor een dure verrassing komt te staan! Wilt u eerst meer informatie over onze Einde Lease Inspectie, naheffing of uw leaseauto? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren.


Lees hier het interview door Friends In Business.

Lees hier het interview door 078MGZN.